Tahi hidung rasanya masin ke???



Assalamualaikum & Salam Sejahtera.




Tak semua benda kita tahu,
Tak semua benda kita tak tahu...





Yang tua tak semestinya dia tahu segalanya,
Yang muda tak semestinya dia tak tahu segalanya...





Kalau dah tahu pun janganlah riak.
"Kau apa tahu?? Aku lebih tahu segalanya........."




Riak sungguh.
Rasa macam nak tampar-tampar-tampar-tampar je bibir yang melemparkan kata-kata riak. Rasa macam nak cubit-cubit-cubit-cubit-cubit je bibir yang tersenyum sinis mengejek. 





Ilmu untuk beramal.
Takpelah labu kalau kau kedekut sangat.
Simpan sahaja ilmu tu, beramal sorang-sorang. 






Ke-de-kut.
Orang tua-tua cakap kedekut tahi hidung masin.






Errr....tahi hidung rasanya masin ke? Siapa pernah rasa???





Apa??? Aku kenyang makan lalat sorang-sorang je...bukan ilmu.... 





Motif entri adalah untuk meluahkan rasa kecik hati dengan orang-orang yang kedekut ilmu yang berlagak pula lagaknya macam ilmu tu dia sorang je yang ada, disamping nak tanya betul ke rasa tahi hidung tu masin??? Siapa pernah rasa tolong jawabkan. ^_^"





P/S : Tunjuk ajar ku sifuuuu. 




19 comments:

  1. rasa la dulu aien, baru tau masin ke tak..mana tahu kalo masin, nnt masak tomyam x cukup garam leh tambah..kekeke...eeeii, geli plak pk..hehe..

    ***org yang kedekut ilmu adalah org yg sombong sebab ilmu yang dia ada pun sebab Allah bagi dia minda yang berilmu...kalo Allah bagi dia jahil??? tak pk plak...

    ReplyDelete
  2. muahaha!!~~kamOo try la dulu aieN..baru twu masin kex..hehe..
    erm..mintak bersabar jela ngn org mcm niy..ilmu kalo dibawe nyer dgn keadaan kedekut, xkan kemane..so, kamOo bersabar jer keyh aieN..=)

    ReplyDelete
  3. CikGu Ma : haaa...terbukti bukan setakat masin je..malah boleh buat penambah perisa..hahaha... geliii..


    betul tu...berilmu amal sorang2.. sombong la namanya...

    ReplyDelete
  4. Aien Najwa : tak nak try..sebab tu tanya...kot kot ada yang pernah rasa..huhu..


    baiklah....saya bersabar..hihi.. thankz ya..

    ReplyDelete
  5. bleh la masuk mentor thn depan ni.. hehehe

    ReplyDelete
  6. tak suka jugak orang kedekut ilmu ni.
    pastu panggil kita bodoh.
    dia la yg bodoh sb dh tahu kita kurang pandai, kedekut lg ilmu.
    haha!

    ReplyDelete
  7. x penah rasa tp x tau la masa kecik2 dulu..mana tau x ingat

    ReplyDelete
  8. alahai..masin la cg rasa tadi..hehe

    ReplyDelete
  9. ArulchelseA : ye masuk mentor....hehe



    budakijaupendek : betul3...dia la yang bodoh sebab tak ajar kita yang tak tahu..huhu

    ReplyDelete
  10. Phat : huhu..kecik2 pernah rasa kot..



    imanshah : cikgu dah rasa ea..hihi

    ReplyDelete
  11. ala bkn nye slalu dye akn pndai..nty ble ssah crik kte jgk kn lalalalaal

    ReplyDelete
  12. Hahaaaaa rasa dulu baru tanya lah :DD

    ReplyDelete
  13. Hahaha... Kedekut ilmu tu biasa la kot~~ Tapi tu leh wat kita usaha lebih... Ak penah masa sekolah jumpa ngan sorang mamat tambi nie duduk sebelah dalam kelas... nak tanya soalan math mmg die x moh ajar (die soang je yang dapat A math manakala yang lain semua fail temasuk ak)~~ Betapa bengangnyer aku time tu meneybabkan ak telah berusaha semaksima mungkin... At last... SPM Trial... E -> A- (walaupun dia dapat A seketul jer) SPM... Kalah jugak kau!!!

    ReplyDelete
  14. ade2mama : kalau dia susah..cari kita balik..kita tolong je dia... :)



    SAYA BUKAN SAMDOL : taknak la...sebab tu tanya siapa yang pernah rasa..



    Izzuddin Fauzi : bagus jugak tu..kerana mamat tu ke-de-kut ilmu, kau dah berusaha habissss sampai dapat upgrade ilmu kira2 kau...tahniah pada kau...:)

    ReplyDelete
  15. taik idong sy dh setting kurang masin utk mengelakkan darah tinggi di kemudian hari

    *kedekut + kedekut ilmu = pergi jaha*am!!

    ReplyDelete
  16. aien. yg pasal phone dh semak dpt 03 kan? phone aien best mobile quality dan dari kilang asal hphone. sorry tak perasaan typo dekat post hihi =)

    ReplyDelete
  17. pahala adalah satu benda yang tidak nampak...kalau nampak dan ia bernilai confirm orang berebut2 untuk mengejarnya...sebab tidak nampak orang tidak buat

    ReplyDelete
  18. ce try ce try.. masin tak? haha..sapa yang kedekut ilmu tu? hish2.. xbaik kedekut ilmu.. nak pandai sorang2 je kan.. baik dikongsikan..boleh gak dpt pahala..tp kene ikhlas..haha

    ReplyDelete
  19. ish3x..tak kemana ilmu tu kalau kedekut..

    ReplyDelete