Permintaan untuk hari ini.


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.




Hari ini 01 Oktober 2011, merupakan sambutan Hari Warga Emas Sedunia. 

"Hormatilah orang-orang tua disekeliling kita setiap hari"



Hari ini 01 Oktober 2011, merupakan ulang tahun kelahiran A.N.A yang ke-24.


Balik dari kerja petang semalam.
A.N.A terus cari mama, A.N.A cakap gaji A.N.A dah masuk.


Nak beli kek boleh?? 


Mama cakap belilah kalau nak, tapi nanti takut membazir pula, orang-orang kat rumah ni bukan makan sangat kek ni. ^_^"


Hampa sikitlah....tak dapat nak gedik-gedik tiup lilin.


Tapi mama sayangkan anak dia ni, mama cakap nanti nak masak special dari biasa. Terubat kehampaan tak dapat bergedik depan kek...hahahaha...


A.N.A pandang wajah mama, tenung dalam-dalam masa mama tak perasan sebab leka lipat kain baju.... 


"masakan mama setiap hari special" hati berbisik sendiri. 


"Mama, aien tahu mama mungkin akan terbaca blog ni sebab mama selalu tanya "Dah berapa orang follower??" hehehe.....Terima kasih mama sebab lahirkan aien, besarkan aien selama ni, jaga aien dengan penuh kasih sayang, bersabar melayan kedegilan & kemanjaan aien. Aien akan cuba balas jasa mama dengan melayan mama sebaik-baiknya yang aien mampu sebagai seorang anak."


Seganlah nak luah depan-depan mama sebab takut lidah terkelu berkata-kata walaupun hati meronta-ronta nak berbicara betapa sayangnya aien pada mama lebih dari segalanya. Mama SUPERMAK aien.






Permintaan A.N.A untuk hari ini tak banyak.
Setahun sekali je berpeluang mengada-ngada lebih sikit dari biasa.


Selain minta masakan super special dari supermak. A.N.A minta mama request lagu kesukaan A.N.A dekat radio Melaka.fm. Tiba-tiba teringin...hahahaha....motif??? 


Mama A.N.A ni pendengar setia Melaka.fm. ^_^" 
Lagu RIBAIBARU satu ya mama...hehe.



P/S : Kalau sempat merasa tua boleh la sambut ulang tahun kelahiran dengan hari warga tua sedunia serentak. 


14 comments:

  1. Selamat hari lahir daripada Kancil, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki....

    ReplyDelete
  2. ada sesuatu untuk kamu...jomlah terjah ke blog Kancil

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/10/selamat-hari-jadi-kepada-pemilik-blog.html

    ReplyDelete
  3. untung Aien sbb dapat Mama sebaik dan sehebat Mama Aien.. jadi sayanglah and jagalah dia sebaik mungkin okay... ;)


    MySuaraBlog: Pekerja Yang Dah Tua Kerepot

    ReplyDelete
  4. happy besday aien:)may Allah bless u..n have a great 1:)

    ReplyDelete
  5. happy birthday ana....
    semoga cepat kawen...
    dilindungi Allah swt dan dimurahkan rezeki....
    amin..

    ReplyDelete
  6. hapi bday aien!

    moga bertambah rezeki dan dipermudahkan urusan dunia dan akhirat.

    amin..

    ReplyDelete
  7. 24??sebaya laa kita dear..moga panjang umur di murahkan rezeki ya

    ReplyDelete
  8. ANA... selamat hari jadi yaa.. semoga panjang umur, banyak pahala di kumpul utuk bekalan akhirat kelak... hepi blogging ANA

    ReplyDelete
  9. jgn dok sebut sempat x rse ari tua..horror sgt doh heeheh

    blaja sgguh n ko bt dri ko brjye..da ckup bt mak ko hapy:)

    ReplyDelete
  10. TERIMA KASIH PADA SEMUA


    ~SAYANG SEMUA~ ^_^"

    ReplyDelete
  11. Nak jemput tuan blog...hihiks

    "Contest: Di Mana Ninie?"

    http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/2011/09/contest-di-mana-ninie.html

    ReplyDelete