Kisah di Kuala Linggi.



Assalamualaikum & Salam Sejahtera.



Entri kali ini merupakan entri A.N.A ber-BBQ di Kuala Linggi bersama rakan-rakan. Malas nak taip-taip sangat, jadi A.N.A tepek-tepek gambar je untuk santapan mata semua. Sikit je, tak banyak pun gambar. ^_^"


Baru selamat tiba di Kuala Linggi.


Bersantai-santai dulu dengan kaum ibu. ^_^"

"Esok-esok aku jadi ibu..macam ni lah kena kelek anak..."
*Suara hati sendiri...hihihi..


Sesi rendam-rendam. ^_^"


Pada malam yang indah lagi bahagia sebab hujan tak turun walaupun sekarang ni musim hujan, sampai owner chalet cakap "untung korang ni, elok pula cuaca hari ni, tidak.....hari-hari hujannnn!!" Syukur.....Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar. 



Menu santapan kami semua di malam hari.

Kami ber-BBQ dengan ayam berempah, kambing lada hitam, nasi lemak, hot dog dan kerang. 


Pertama kali dalam hidup makan *BELANGKAS.
Rasa macam isi ketam je.
Errr...telur dia rasa sedap jugak la....heeee..

*Dah siap rebus ni.


Sebelah A.N.A tu pemburu belangkas di kawasan sekitar Kuala Linggi. Jumpa dia masa pagi-pagi air laut pasang. Tolong cari belangkas sekali. Tapi lebih kepada nak mandi laut je sebenarnya....hehehehe... Sudahnya Pak Cik tu cari sorang-sorang. 



Pak Cik dan belangkas yang diburunya....hihihi



Bergambar dengan sebahagian ahli rombongan Cik Kiah sebelum pulang.

*Yang lain tak tahu kemana??? hehehehe....


Hati-hati ketika memandu aduhainya pun. ^_^"


Bertolak pulang~weeee



Sebelum berpisah, sempat lagi singgah Fort Supai, Kota Kuala Linggi.



Sebelum betul-betul berpisah sebenarnya....
Kami singgah makan dekat Pengkalan Balak dulu...hihihi..


*Mee Kari, Laksa Penang, dengan Rojak memang sodap!!!


Lepas lunch baru betul-betul berpisah, masing-masing pulang menuju ke destinasi masing-masing. Kenangan indah semuanya. Berkawan dari sekolah sehingga sekarang. Semoga akan terus berkekalan sampai bila-bila. 







-SEKIAN-


38 comments:

  1. wak seronotnya..ada dak alien baju ijau tu.kim salam ea :P

    ReplyDelete
  2. bestnya g jenjalan..nak ikut.... :)

    ReplyDelete
  3. umang ai..best lak aii..apo psl tak ajak den...

    ReplyDelete
  4. amboi..tokak belangkas..haha..akk tgk pun geli...takut eh nak makan...

    ReplyDelete
  5. tak pernah lg makan belangkas. rupa dia mcm alien kot. eh. eh. hahah

    ReplyDelete
  6. wowwww... si baju hijau ni kan makan belangkas tak ajak2 pun.. ehehehe... sronokkan ber BBQ.. dapat bersantai minda bersama rakan2.. eheee

    ReplyDelete
  7. best tgok santapan bbq tu..buat aku rasa nak makan je..haha

    ReplyDelete
  8. Wow..boleh mandi ek kat situ..huhu :D

    ReplyDelete
  9. wahhh...siap tgkp belangkasss!!

    Cik Bambam tag awokk! ^^,

    http://www.cikbambam.info/2011/10/dah-lama-tak-buat-benda-alah-nie.html

    ReplyDelete
  10. afzal : hehehe...beronok-ronok..

    nanti saya sampaikan salam ye..hihi

    ReplyDelete
  11. yana-feehily : kita da balik la...camne nak ikut...hihi..

    ReplyDelete
  12. apek poyo : lupo den nak ajak haa...ekau duduk kek batu beghondam yo...tak lalu tampin.. camno nak ngajak...hehehe

    ReplyDelete
  13. merahitujambu : hehehe..BBQ la kita ye...

    ReplyDelete
  14. kura : yup..rupa macam ala2 alien vs predator...huhu..

    tapi rasa macam lemak2 ketam..

    ReplyDelete
  15. Gen2Merah : jemput makannnn...hihi..

    yup..sesekali..dapat lapangkan minda santaikan diri...hihi

    ReplyDelete
  16. Zwan Sabri : memang meriah pun..hihi

    ReplyDelete
  17. Haziq Yaacob : memang boleh mandi pun...bersih dari kawasan yang ada kumbahan B*B*....huhuhu

    ReplyDelete
  18. Cik Bambam : hhaaa...sudahhhh.. tag lagi..hihihi.. ok..jap lagi saya menyusul ye...heee

    ReplyDelete
  19. wah beshnya..

    bila la yui leh gitu dgn kwn2..

    erm,xpernah rasa belangkas..hekhek..

    ReplyDelete
  20. jeles ar ngan aien. ade je aktiviti dia... kim salam kat rombongan cik kiah sebelum pulang yang berbaju merah tu~ :D

    ReplyDelete
  21. selamat pagi ANA... singgah sarapan sini dulu yeee

    ReplyDelete
  22. CWL : makanan memang tak tahannn..hihi

    ReplyDelete
  23. Saya Bukan Samdol : habis sudah...heee

    ReplyDelete
  24. nuyui : boleh je kalau nuyui dengan kawan2 planning sesama....hihi

    ReplyDelete
  25. Ezad Skytech : BBQ la cepat2...hihi

    ReplyDelete
  26. Ct Aja : berendaman dalam laut....hihi

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. syahirooAhmad : jeles ke? hihihi... budak lelaki lagi banyak aktivitinya kannnn...hihi...


    ok..akan disampaikan salam... cokelat patchi tak maw kirimkan ke? takkan kirim salam je....hihihi

    ReplyDelete
  29. pepatah melayu yg berbunyi. x dapat dipisahkan mcm belangkas...pakcik tu pegang dua ekor belangkas yang sedang mengawan, prasan x??? hehehe

    ReplyDelete
  30. nampak aje belangkas tu mengawan ek..

    ehh..mengawan ke??? dia melekat jelah...huhu

    ReplyDelete