Bacaan untuk yang berfikiran BLUE sahaja.


AMARAN KERAS : Hanya sesuai untuk yang berfikiran BLUE sahaja!!!


ISNIN     : Ehhh...SELASA, kau nak tahu tak? Kalau aku nak jumpa SABTU dengan AHAD memang makan masa yang lama, berhari-hari beb....

SELASA    : Hmmm...(angguk kepala & berfikir sejenak). Betul la ISNIN...(angguk serius)

ISNIN       : Tapi, kalau SABTU dengan AHAD nak jumpa aku senang je.....Sebab tu la, ramai orang tak suka aku....asal aku tiba je, mesti ada yang cakap................



Apa salah aku??? Huuuuu......
(ISNIN menangisi nasibnya)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Dialog kat atas tu A.N.A reka sendiri untuk merujuk kepada istilah BLUE MONDAY yang dideritai oleh orang-orang yang tak suka hari ISNIN = MONDAY. 

Berfikiran BLUE ye.....hahaha....

Dah ramai buat entri pasal BLUE MONDAY ni. 
Tapi A.N.A nak buat juga dari sudut pandangan A.N.A sendiri.


Adakah penderita BLUE MONDAY akan bangun tidur dalam keadaan begini???

Apa itu Blue Monday?
Adakah Biru Isnin atau hari Isnin yang Biru? 
Wajib memakai pakaian biru di hari Isnin?? atauuuu....

Ohhh.....bukanlah, Blue Monday ni merujuk kepada perasaan seseorang yang sedang dalam fasa memulakan semula rutin harian yang bermula pada hari ISNIN setelah sakan bercuti, berehat dan bermalasan dihari SABTU & AHAD.

Bagi yang bekerja dihari AHAD & SABTU macam pemilik blog ini mesti tak merasa & memahami sangat.

Betul ke apa yang A.N.A cuba sampaikan berkenaan BLUE MONDAY ni? Maaflah kalau tak betul. 

Apa pendapat pembaca yang sudi singgah & baca entri ni berkenaan BLUE MONDAY??




P/S : Rindu zaman sekolah berkain BLUE dulu-dulu.

10 comments:

  1. haha..betulla kot..perasaan malas nak bekerja..perasaan nak cuti yang membara-bara..:)

    ReplyDelete
  2. ha ah..isnin je msti lemau..pesal ntah :)

    ReplyDelete
  3. Rifhan : malas membara-bara ek..haha

    Si Gadis Ayu Adriana : isnin je lemau, lemau je isnin..hihi

    ReplyDelete
  4. ari ni mood tk de..thb blues kalah..

    ReplyDelete
  5. skang ni sume hari same je kot..tapi still rase best lagi weekend..hehe

    ReplyDelete
  6. sy sgt menderita ngan ari senin..oHhh..tidakk

    ReplyDelete
  7. ArulchelseA : kalah kejap je..nanti bangkit semula..hihi..

    Saizauan : smurfs biruuu...

    Wanie : haha...akan tiba masanya wanie rasa nanti...

    Niena : ohhh..tidakkk.. hehe..

    ReplyDelete
  8. saye tak pernah menghadapi hari-hari yang biru sebab saye kerja hari2..sekian huhuhu

    ReplyDelete
  9. kesian Isnin kan.. x pasal2 orang tak suka.. kalau lah cuti hujung minggu jatuh pada hari Selasa dan Rabu, mesti Khamis pula yang jadi mangsa,.. ehehehe

    Salam Aien, lama tak singgah sini.. Hadapi Semua Dengan Senyuman ye.

    ReplyDelete