Baiklah..... sila jangan seksa saya dengan berat kamu!

Dah la berat, lambat macam siput pula tu. Penantian satu seksaan dalam kes-kes macam ni.
Asal lambat je samakan dengan aku...hmmm.
Apa yang berat? Apa yang lambat? Apa yang terseksa menanti ni? Jawapannya ialah BLOG. A.N.A nak cerita pasal BLOG. Pernah tak masa menjalani tugasan di perbatasan blogwalking korang semua ditimpa blog yang berat??? Hmmm...berat sangat ke? berat lah kot kalau ambil masa yang agak lama untuk loading. Atau mungkin blog korang sendiri yang berat??? sila gelakkan diri sendiri jika blog sendiri berat

A.N.A pun baru tahu yang blog pun ada berat tersendiri tau. Berat bergantung pada kandungan. Jika blog mengandungi terlalu banyak widget yang tak penting maka beratlah blog itu. A.N.A pun sama, masa mula-mula ada blog habis macam-macam widget A.N.A letak konon-konon nak cantik. Bila dah blogwalking sana-sini baru tahu apa yang perlu apa yang tidak perlu. 

TERPULANG PADA PANDANGAN INDIVIDU BERKENAAN WIDGET PILIHAN 

A.N.A sendiri suka singgah blog yang simple, kemas, ringan dan yang paling penting sekali LAJU!! hehe...bukan apa, taklah terseksa sangat menanti dalam berat. Kalau kelajuan internet macam kuda boleh dimaafkan lagi, tapi kalau kelambatan macam....errr...siput lagi. Agak terseksalah disitu. 

Dikatakanlah, blog yang ringan dalam anggaran <200kb, maka yang berat pastilah >200kb. Ini A.N.A jumpa dalam blog CIK ATIQAH.terjumpa dia masa blogwalking. Jika korang nak timbang berat blog SILA KLIK SINI

Timbanglah berat blog anda untuk kesihatan bersama.
P/S : Kalau berat sangat, buanglah widget yang tak berapa perlu tu..hihi.. maaflah kalau terasa. ^_^

29 comments:

  1. pki widget yg mcm kte pki, wibiya.. ringan je :)

    ReplyDelete
  2. ni la sebabnya kb usaha mcm2 nk ringankn blog jd yg line tenat pun bolh ukak

    ReplyDelete
  3. blog obesiti tu klu lmbt loading.hehe..

    ReplyDelete
  4. betol2..ta payah la pakai widget yg bukan2..buat berat blog je kan..sian blog nih..bulan puase nih dyorg nk jugak kurus kan :D

    ReplyDelete
  5. da cek da : mamamiaada.blogspot.com/ 129.98 KB hahahaha klaka jek... xtau plk ade penimbg nh.. :)

    ReplyDelete
  6. ohhh belog pun adee berat jugak ek :O

    ReplyDelete
  7. KB : tahu..sebab tu tengok blog KB dah berubah wajah..hihi..

    ReplyDelete
  8. Puan Kutu : kena diet la kalau blog obes ni..hehe

    ReplyDelete
  9. syrupmasin : tulah blog pun nak kurus jugak, tak la mengah time orang datang singgah berblogwalking ek.. ^_^

    ReplyDelete
  10. ada : kelakar ek..hihi.. dah tahu boleh rajin timbang2, mengawal obesiti blog.. ^_^

    ReplyDelete
  11. Ain: ada..hehe..saya pun baru tahu.. ^_^

    ReplyDelete
  12. buang ape yang perlu..hehe..nak cek berat ah!

    ReplyDelete
  13. Anak Wak Mail : ok..cepat2 cek berat! hehe..

    ReplyDelete
  14. berat loading blog nie ... admin x nak edit skit2 ker ??? payah nak masuk beb !!!

    ReplyDelete
  15. poruman: berat ke? dah cek <200kb

    blog saya ni 123kb.. loading time 0.99 seconds..

    berat lah kot..maaf ye poruman.. ^_^

    ReplyDelete
  16. dah edit sikit-sikit lagi mana yang mampu..

    terkini dari blog ini size 108.44kb, loading time 0.75 seconds ^_^

    ReplyDelete
  17. khairil: cuba timbang dulu dekat link pada entri..hehe.

    sekilo, duekilo, tigekilo....hehe

    ReplyDelete
  18. cehhhh aien. mentang2 template baru ekekekke
    cntk template ni simple ;)

    anyway blog shah berat x? :D
    dah abis ringankan dah hari2 tu. kalo boleh nak je sesaat terus dapat page view full :D

    ReplyDelete
  19. alamak shah..
    dia pun template baru juga..sama2 putih la kita..hehe..

    shah try timbang nak tahu berat ke tak.. ^_^

    ReplyDelete
  20. sekarang ni letak widget penting aje dlm blog,blog pun sekarang ni simple aje..yg penting kandungan blog tu best..mesti org dtg lagi..

    ReplyDelete
  21. ct N honey : yup..seharusnya begitulah yang terbaik.. ^_^

    ReplyDelete
  22. betul2..kalau banyak sgt widget nanti berat overweight...terpaksalah buang widget2 yg x perlu... :)

    ReplyDelete
  23. Eddy Dce : kalau terlebih berat, kena dietkan blog...hihi

    ReplyDelete
  24. :) jangan jadi serabut sangat cukuplah.. :)

    ReplyDelete
  25. A'IM : meriah yang serabut itu seni kadang-kadang..hehe..

    ReplyDelete