TUDUNG vs PEREMPUAN...errrr....lelaki sebenarnya....

Salam Keriangan Pagi Isnin....

Semoga tiada yang berada dalam MOOD BLUE MONDAY... Setiap hari kena happy walaupun terasa malas sebab semalam cuti hari ni dah kena kerja balik... Ehhh....A.N.A ni, boleh pula melayan blog pagi2...takde kerja ke??? Ada....tapi tadilah,sebabkan kerja dah dibereskan A.N.A mengisi masa dengan berBLOGWALKING sementara tunggu kerja lain nak dibereskan pula...yelah.. tengah free2 ni tak kan la menyusahkan diri buat2 sibuk lak...tu membodek namanya...lagipun majikan A.N.A tahu yang kerja memang tengah takde wat masa ni..... Dikontotkan cerita...tengah BW terjumpa entri dari CIKGU WAN MUZIK mengenai WANITA BERTUDUNG vs WANITA TAK BERTUDUNG memang sangat bagus, dialog diantara wanita... Ok..senang taip isu ini memang hangat kena tepuk kepala tanya selera.....

Ok...A.N.A punya entri kali ini mengenai TUDUNG vs PEREMPUAN...errr....lelaki sebenarnya....ni takde kena mengena dengan entri CIKGU WAN MUZIK tu....Untuk yang bertudung ni.....semua pasti dah tahu kebanjiran fesyen2 tudung sangat la banyak, bermacam2 jenis...antaranya TUDUNG BAWAL, TUDUNG SARUNG, TUDUNG EKIN, TUDUNG SELENDANG, TUDUNG WARDINA, TUDUNG WAHEEDA, TUDUNG SYRIA, TUDUNG MANIK, TUDUNG SANGGUL, TUDUNG SAJI, TUDUNG MENGAJI....ok.. yang dua last ni merepek je..tapi memang wujud......hihi...


Kenapa & mengapa tudung2 ini ada? bermacam2 jenis lak....OK..(mula baca dengan laju dalam sekali nafas) Sebab utama selepas faktor tuntutan agama setelah ditolak tepi faktor ledakan fesyen yang pelbagai ialah faktor permintaan....(kembali normal) Tawaran & permintaan memainkan peranan penting dalam penjualan & pembelian...jika dulu TUDUNG BAWAL menguasai carta tudung pilihan, kini telah dicabar oleh kelahiran tudung2 yang lain......"Best TUDUNG win"....hehe.. merepek jelah....

Hak diri sendiri nak pilih pakai tudung apa......tapi yang perempuan sama perempuan sendiri tak kisah, yang lelaki tak bertudung ni lak yang kisah....hmmm....kajian secara rambang dari permerhatian, pengamatan, perbualan, pertanyaan, pengskodengan A.N.A dengan rakan2....kebanyakkan atau lebih kepada mungkin segelintir LELAKI TIDAK SUKA kalau mak dia, awek dia, adik perempuan dia, kakak perempuan dia, nenek perempuan dia, sepupu perempuan dia, kawan perempuan dia, waima makcik perempuan yang sekampung, setaman & sebandar dengan dia memakai tudung2 selain CIK TUDUNG BAWAL.....kenapa??? Lagi sekali nak taip TEPUK KEPALA TANYA SELERA.....OK....gadis2, adik2, mak2, nenek2, tok pah2 sekalian sila bertanya dengan lelaki2 sekeliling anda....KENAPA? pasti akan bertemu jawapannya....hihi....selamat bertanya..tanya dengan senyuman yang manis... Senyuman itu sedekah..

P/S : Kekasih hati A.N.A dah bagi jawapan....balas balik je, senang nak pakai yang sarung2 ni....cepat, mudah dan tak jarang.....tak payah nak belek2 tudung depan cermin melebihi 60 saat....nanti awak yang jenuh menunggu.... >_<

2 comments:

  1. rasanya xpe kalo niat nak menutup aurat tu dah tanam kan.. tudung fesyen pon xpe selagi x melampaui batas.. biar nmpk imej bertudung tu bkan skadar mulia. malah cantik dan patut perempuan sukakan tudung .

    p.s : abis nama artis jd tudung ekekkee :D

    ReplyDelete
  2. tudung fesyen memang cantik, dah nama pun fesyen..huhu.. tapi kalau yang sarung2 ada awning tu..ramai lelaki yang kurang gemar..padahal bukan dia yang kena pakai pun.. XD

    hihi..nama artis nak bagi laris tudung....strategi pemasaran tu...

    ReplyDelete